ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Οι Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια είναι ένας Σύλλογος που έχει στόχο τη συμπαράσταση και την υλική ενίσχυση του Μουσείου Καποδίστρια, για την πιο αποτελεσματική επίτευξη των σκοπών του. Οι Φίλοι επιδιώκουν τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη ζωή, το έργο και την πνευματική κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια, και την οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Μουσείου ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο μουσείο και ως ερευνητικό κέντρο.

Γιατί να γίνω Φίλος/η του Μουσείου Καποδίστρια;

Είμαι Φίλος ή Φίλη του Μουσείου Καποδίστρια σημαίνει ότι συνεισφέρω στην υλοποίηση των στόχων και των δράσεων ενός μικρού μουσείου της περιφέρειας, με ένα μεγάλο όραμα. Είναι το μόνο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ευρωπαίου διπλωμάτη και πολιτικού, που συνέδεσε το όνομά του με τις προσπάθειες για μια ειρηνική Ευρώπη και με την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Στεγάζεται σε μια παραδοσιακή αγροτική κατοικία, και περιτριγυρίζεται από ένα κήπο που συμπυκνώνει τις ομορφιές της κερκυραϊκής γης.

Tо Πρόγραμμα των Φίλων

Στο Σύλλογο Φίλων του Μουσείο Καποδίστρια σχεδιάσαμε το Πρόγραμμα των Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια γιατί πιστεύουμε ότι οι κοιτίδες του πολιτισμού σε κάθε τόπο και ειδικά τα μουσεία «ανήκουν» στον κόσμο τους, σε όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται την αξία της ύπαρξής τους και τη συμβολή τους στην ποιότητα της ζωής μας.

Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα των Φίλων, συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια, βοηθάμε το Μουσείο να εδραιώσει τις δράσεις του, παρακολουθούμε βήμα-βήμα την πορεία ενός φιλόδοξου εγχειρήματος. Πέρα από τα προνόμια που απολαμβάνουμε, στηρίζοντας το θεσμό των Φίλων του Μουσείου, ζούμε την εμπειρία της εδραίωσης ενός μουσείου – τόπο προορισμού για όλους.

Η Kάρτα Φίλων εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο στο Μουσείο, έκπτωση 10% στο πωλητήριο και προνομιακή ενημέρωση για τις εκδηλώσεις των Φίλων.
Η εγγραφή γίνεται με κατάθεση στο λογαριασμό του Συλλόγου των Φίλων, στην EUROBANK.

IBAN: GR31 0260 0260 0009 1010 1757 998

SWIFT: ERBKGRAA

Ετήσια συνδρομή: 50 ευρώ

Με την εγγραφή δύο Φίλων, έχετε έκπτωση 20%, δηλαδή καταθέτετε 80 ευρώ για δύο κάρτες.
Στείλτε μας ένα email με την ταχυδρομική σας διεύθυνση στο friends@capodistriasmuseum.gr και μόλις βεβαιωθεί η κατάθεση της συνδρομής, θα σας αποσταλεί η κάρτα σας.