Συλλογή

Η συλλογή του Μουσείου αποτελείται από 400 περίπου αντικείμενα και τεκμήρια που είτε ανήκαν στον Ιωάννη Καποδίστρια και στην οικογένειά του, είτε αφορούν στο έργο και την παρακαταθήκη του.

Η Συλλογή παρουσιάζει έναν πλούτο αντικειμένων, όπως προσωπικά χρηστικά αντικείμενα του Κυβερνήτη, τιμητικά δώρα που έλαβε, παράσημα, βιβλία, έργα τέχνης και έγγραφα της Καποδιστριακής Περιόδου, καθώς και έπιπλα και οικοσκευή που είτε χρησιμοποίησε ο ίδιος είτε εμπλουτίστηκε από μεταγενέστερες γενιές της οικογένειας κατά την διαβίωσή τους στην Κουκουρίτσα.

Το μεγαλύτερο μέρος της Συλλογής προήλθε από δωρεά της απογόνου του αδελφού του Κυβερνήτη, αείμνηστης Μεγάλης Ευεργέτιδας Μαρίας Καποδίστρια-Δεσύλλα, η οποία μαζί με το ακίνητο, δώρισε και πολλά μοναδικά οικογενειακά κειμήλια. Μέσα στα χρόνια, η Συλλογή έχει διευρυνθεί από ορισμένες δωρεές υποστηρικτών του Μουσείου και συμπολιτών μας που επιθυμούν να διασωθούν κειμήλια και τεκμήρια σχετικά με τον Ιωάννη Καποδίστρια και να παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό.

Δείτε εδώ τέσσερα αντικείμενα της Συλλογής που παρουσιάζονται στο Μουσείο.

Θα μας βρείτε

Πώς θα έρθετε

Με δικό σας όχημα:

Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσαα, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους.
Από τη διασταύρωση για Ευρωπούλους θα βρείτε σήμανση για το Μουσείο Καποδίστρια.
Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.

Με λεωφορείο:

Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

Εγγραφή