Μόνιμη Έκθεση

Η νέα Μόνιμη Έκθεση παρουσιάζει αντικείμενα της Συλλογής του Μουσείου, δάνεια αλλά και ψηφιακά τεκμήρια για να προβάλει όσο το δυνατόν πληρέστερα τη ζωή και την καριέρα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η έκθεση οργανώνεται χρονολογικά και παρακολουθεί τη ζωή και τη σταδιοδρομία του στην Κέρκυρα και γενικότερα την Επτάνησο Πολιτεία, στη Ρωσία και άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες και τέλος στο νέο ελληνικό κράτος, μέσα από αντικείμενα που ανήκαν στον ίδιο και την οικογένειά του αλλά και μέσα από διάφορα Κυβερνητικά έγγραφα. και την αλληλογραφία του.
Η έκθεση επιτρέπει στον επισκέπτη να σχηματίσει έτσι μια πληρέστερη εικόνα για τη ζωή και την παρακαταθήκη ενός ανδρός που έπαιξε διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο των ευρωπαϊκών ισορροπιών στις αρχές του 19ου αιώνα, όσο και στην οργάνωση της Επτανήσου Πολιτείας, αργότερα του Ιονίου Κράτους και φυσικά του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Η εμπειρία της επίσκεψης εμπλουτίζεται και με ψηφιακά μέσα, τα οποία αναδεικνύουν τη ζωή, την παρακαταθήκη και το πολυσχιδές έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού.

Θα μας βρείτε

Πώς θα έρθετε

Με δικό σας όχημα:

Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσαα, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους.
Από τη διασταύρωση για Ευρωπούλους θα βρείτε σήμανση για το Μουσείο Καποδίστρια.
Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.

Με λεωφορείο:

Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

Εγγραφή