ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα βορειοδυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, απέναντι από τις Ηπειρωτικές ακτές και θεωρείται ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας και της Μεσογείου, με πλούσια ιστορία και βιοποικιλότητα.

Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται ως ένα κοσμοπολίτικο νησί, με επισκέπτες που φτάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου και αξιοθέατα παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στην ιστορία της διοικήθηκε από πολλούς κατακτητές, όπως Ρωμαίους, Ανδηγαυούς, Βενετούς, Γάλλους, Ρώσους και Άγγλους, οι οποίοι άφησαν αποτυπώματα του πολιτισμού τους στον τόπο. Οι ποικίλες αυτές επιρροές έχουν διαμορφώσει ένα άκρως ιδιότυπο προφίλ στην Κέρκυρα, τόσο στην αρχιτεκτονική και τις τέχνες, όσο και στις τοπικές παραδόσεις, στην γαστρονομία και την ντοπιολαλιά.

Πέρα από το μοναδικό ανθρωπογενές περιβάλλον, το καταπράσινο νησί της Κέρκυρας είναι προικισμένο με μια μοναδική φύση, όμορφες παραλίες και γαλανά νερά, στοιχεία που συνδιαλέγονται αναπάντεχα με τα γραφικά χωριά, την ιστορική πόλη (μνημείο UNESCO), τα μουσεία, τα φρούρια, τα ιστορικά μνημεία και τα τοπικά έθιμα.

Θα μας βρείτε

Πώς θα έρθετε

Με δικό σας όχημα:

Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσαα, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους.
Από τη διασταύρωση για Ευρωπούλους θα βρείτε σήμανση για το Μουσείο Καποδίστρια.
Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.

Με λεωφορείο:

Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

Εγγραφή