Επίσκεψη

Η επίσκεψη στο Μουσείο Καποδίστρια προσφέρει ένα ταξίδι στην Ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης και της νεότερης Ελλάδας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, Κερκυραίος αριστοκράτης, ευρωπαίος διπλωμάτης, και πρώτος Κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, έχει χαράξει με τη ζωή του την πορεία αυτού του ταξιδιού.

Μόνιμη Έκθεση για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια

Στη νέα Μόνιμη Έκθεση θα δείτε προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια του Ιωάννη Καποδίστρια από την πολιτική σταδιοδρομία του, όσο και έπιπλα και έργα τέχνης της οικογένειάς του. Η έκθεση εμπλουτίζεται και με ψηφιακά μέσα τα οποία αναδεικνύουν τη ζωή, την παρακαταθήκη και το πολυσχιδές έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού.

Ώρες λειτουργίας:

Διακοπή λειτουργίας λόγω προληπτικών μέτρων για τον COVID-19 από 7/3 μέχρι 7/12/2020.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 5€

Μειωμένη είσοδος: 3€

 • ομάδες 8 ατόμων και άνω (3€/ άτομο)
 • άτομα άνω των 65 ετών
 • φοιτητές ή σπουδαστές τριτοβάθμιων ιδρυμάτων
 • Σχολές Ξεναγών
 • κάτοχοι της διεθνούς φοιτητικής ταυτότητας ISIC (International Student Identity Card)
 • κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων «European Υouth Card»

Είσοδος σχολικών ομάδων: 1€/ άτομο

 • ομαδική μαθητική επίσκεψη

Ελεύθερη είσοδος:

 • παιδιά και νέοι έως 18 ετών
 • μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή/και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη της ταυτότητάς τους
 • διπλωματούχοι ξεναγοί με την επίδειξη της ταυτότητάς τους
 • συνοδοί-εκπαιδευτικοί στις επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων
 • δημοσιογράφοι με την επίδειξη της ταυτότητάς τους
 • μέλη του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Καποδίστρια» και του Προγράμματος των Φίλων
 • άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους
 • άνεργοι πολίτες με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ
Ακουστικός Οδηγός

Το Μουσείο παρέχει σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα χρήσης ακουστικού οδηγού. Οι ακουστικοί οδηγοί της μόνιμης έκθεσης διατίθενται σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρώσικα, γαλλικά).

Κήπος

Η επίσκεψη στο Μουσείο πλαισιώνεται από την ομορφιά και τη δροσιά που προσφέρει ο καταπράσινος κήπος, τα λιθόστρωτα μονοπάτια και την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα, τα βουνά της Ηπείρου και την πόλη της Κέρκυρας.

Η επίσκεψη στον κήπο και το πωλητήριο του Μουσείου είναι δωρεάν.[/text_output]

Το Μουσείο διαθέτει…

Parking

Το Μουσείο διαθέτει 6 δωρεάν θέσεις πάρκινγκ εντός του κτήματος και μόλις 50 μέτρα από την κεντρική είσοδο. Προτεραιότητα δίνεται σε ΑμΕΑ.
Περισσότερα και τα μεγαλύτερα οχήματα μπορούν να σταθμεύουν έξω από την κεντρική είσοδο του κτήματος. Η πρόσβαση από την κεντρική είσοδο του κτήματος στο Μουσείο γίνεται μέσω ενός πλακόστρωτου, ιδιωτικού δρόμου (μήκους 120 μέτρων).

Café

Σε ένα μαγευτικό τοπίο κάτω από μία όαση δροσιάς μπορείτε να απολάυσετε τον καφέ, αναψυκτικό ή το ποτό σας ατενίζοντας τη θέα.

Πωλητήριο

Στο Μουσείο θα μπορείτε να αγοράσετε αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την Κέρκυρα. Εδώ θα βρείτε είδη δώρων, εκδόσεις, αναμνηστικά, είδη γραφής, καθώς και έργα τέχνης. Όλες οι αγορές σας στηρίζουν το Μουσείο.

WC

Οι τουαλέτες ανδρών και γυναικών βρίσκονται εντός του κτιρίου. Υπάρχουν επίσης τουαλέτες για ΑμΕΑ, απέναντι ακριβώς από την είσοδο του κτιρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση δική σας εκδήλωση στον Κήπο του Μουσείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Μουσείο.

Θα μας βρείτε

Πώς θα έρθετε

Με δικό σας όχημα:

Από Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσαα, στρίβετε στον εσωτερικό του Νοσοκομείου ή Ποταμού (ανάλογα με την κατεύθυνση από την έρχεστε) και στη συνέχεια ακολουθείτε πινακίδες για Ευρωπούλους.
Από τη διασταύρωση για Ευρωπούλους θα βρείτε σήμανση για το Μουσείο Καποδίστρια.
Η είσοδος του Μουσείου είναι πάνω στο δρόμο.

Με λεωφορείο:

Δείτε τα δρομολόγια στον σύνδεσμο εδώ

Εγγραφή